Moj prvi tutorial

Do sedaj sem samo sledila in brskala za novimi in novimi navodili tehnik, ki se jih čestitkarice poslužujemo pri svojem delu ... Sedaj pa je končno čas, da tudi jaz "podam naprej" tako kot v filmuTisti, ki filma še niste gledali je prav, da si ga ogledate in se trudite živeti po načelu tega pogumnega fantiča, ki si je želel na tako nedolžen način spremeniti in izboljšati svet ... tako bo svet veliko lepši in prijaznejši do vseh, ki smo samo začasni obiskovalci tega našega zelenega planeta ...

Zdaj pa nazaj k navodilom za izdelavo vrtnice, ki je samo ena vrtnica brez trnja na katerem se lahko obrežemo ...

Za izdeavo ene vrtnice potrebujete:

3 izsekančke retro ročice (debelino papirja najbolje, da izberete tisto s katero boste najlažje naredile vrtnico ... jaz uporabljam vse debeline tako, da težko priporočam kaj je za koga najbolje)
škarje
lepilo
odsluženo podlogo za miško oz. nekaj podobnega
orodje za embosiranje (odvisno od velikosti izsekančka, za tole taveliko sem imela jaz premajhno bunkico nakoncu orodja)

Jaz delam vrtnice z retro rožico srednje velikosti. Za tutorial pa sem uporabila taveliko štancoNjprej enega od izsekančkev narežeš na 5 enakih lističev. 4 od teh lističev z embosirnim orodjem na podlogi za miško s kroženjem spremeniš v nekakšno tako obliko kot je na spodnji sliki.Nmaenoma sem delala s papirjem, ki je dvobarven, saj boste tako lažje razumele, jaz pa lažje napisla navodila ;o).

Ko so 4 listki dobili željeno obliko 5. listek, ki je ostal nedotaknjen zvijte v pestič oz. najbolj notranji list cveta vrtnice, ostale listke pa obrnite tako, da je izbočena stran zgoraj in z orodjem za embosiranje z rahlim pritiskom naredite črto kot kaže puščica na enem izmed listkov (to je zato, da boste potem lažje prilepile lističe na pestič).Ko naredim črto na vse 4 listke nanesem lepilo na vse 4 hkrati in potem enega za drugim lepim na pestič, da dobim droben cvetekDelo s prvim izsekančkom je skoraj končano ... medtem, ko se v notranjem delu vrtnice suši lepilo se posvetim ostalima dvema izsekančkoma ... enemu zarežem v sredini cveta tako kot je narisano na spodnji sliki ... drugega pa pustim nedotaknjenega ..Zdaj pa se lotim embosiranja in matranja papirja do onemoglosti ... najprej embosiram po eni strani papirja in samo zunanje listke izsekančka ... krogec znotraj pustim raven in se ga v tem delu embosiranja ne dotikam. Ko končam z listki, dobljeni cvet obrnem in embosiram še notranjost rožice, da se izbočeni listki dvignejo kot je na spodnji sliki. Tako obdelam oba izsekančka.Zdaj pa pride kmalu tisti najslaši del ... ko stvar dobi obliko in okus ... Sestavljanje rožice v celoto ... to je vedno najslajše ... mmmmmmmmmmmmm ... ;o)... Pri drobnem cvetku, ki se je že nekoliko pocušil odrežemo spodnji del kot je na eni izmed prejšnjih slik nakazano s flumastrom ... vzamemo v roko tisto retro rožico, ki smo jo nekoliko zarezali v sredini ... v jamico nanesemo lepilo in notri postavimo odrezani cvetek ... rahlo stisnemo v spodnjem delu, da se lepilo in zgornji cvet sprimeta ...Potem pa namažemo še zadnji embosiran cvet retro rožice, ki nam je ostal in ga po istem postopku kot prejšnja dva združimo v en cvet ... pri spajanju v končno vrtnico pazimo, da se listki obeh spodnjih rožic ne prekrivajo na listkih, ampak cvetova nekoliko zameknemo, da je naša vrtnica bolj bogata ... In že smo pri koncu ...Cvetove retro rožic lahko preden jih začnete matrat nekoliko posenčite z distress inki ali pa jih kako drugače našemite ... ;o)

Upam, da sem bila z navodili dovolj jazna ... vkolikor sem napisala kaj na malo čuden način pa mi sporočite v komentarjih in bom dopolnila oz. dodatno pojasnila ...

Pa obilo užitka ob izdealavi vrtnic ...

Komentarji

 1. Nove vrtnice- moram poskusit in to čimprej:):):)Izgledajo luštno, samo se mi zdijo malo večje, kot tiste "stare".Bom videla , ko naredim prvih par.

  OdgovoriIzbriši
 2. Super to izgleda in hvala za potek izdelave.

  OdgovoriIzbriši
 3. Prvič vidim kaj takega! Super izgleda. Ker sem sama totalni šus za podobne stvari, me tole še bolj impresionira. A smem samo enga kozla ustrelit - kaj je to embosiranje? Pa prosim, ne se smejat - v življenju še nisem naredila niti ene čestitka :-(

  OdgovoriIzbriši
 4. Meta in sreljanje kozlov ... kaj pa je s tabo ... boh ne daj, da bi se vsi rodili z pametjo celega sveta ... že sedaj je svet prepoln ljudi, ki mislijo, da vse znajo le kaj bi bilo potem ...uf ... si ne upam pomislit ... zato ti kar vprašaj, če te karkoli zanima ... tudi jaz vedno sprašujem pa če zvenim še tako butasta ... saj s tem ko sprašujem butaste reči širim svoje znenje, ki ga pač nimam in na neciden način prehitevam, tiste, ki se mi smejijo in so prepričani, da vse znajo ... ;o)

  Če čisto enostavno povem ... vsak od nas v svojem življenju embosira pa se tega sploh ne zaveda ... če vzameš navaden zvezek in kemični svinčnik ... ko pišeš in rišeš s kemičnim svinčnikom po listu vedno nekoliko pritiskaš na papir, ko obrneš popisan list lahko na delu kjer si prisala s svinčnikom vidiš izbočen del papirja in še naslednji list, ki pa ima vbočene sledi tvoje pisave ... To je embosiranje ... ker pa čestitkarice nočemo, da je list papirja na eni strani počečkan to počnemo s posebnim orodjem, ki ima namesto špice s črnilom samo kovinsko bunkico s katero drgnemno po papirju in delamo vzorce ... upam, da sem bila dovolj jasna ... lp

  OdgovoriIzbriši
 5. Joj, tole je bil pa zelo lep in jasen odgovor! Hvala. Zdaj sem pa dobila korajžo: pojem embosiranja zdaj poznam, kako pa se potem "barva" oz. si ne predstavljam, kako se na primer toplotno embosira s praškom ... ker učinek je potem fenomenalen.
  Pa še to: kaj je to swap?
  Zdaj pa že zardevam ...

  OdgovoriIzbriši
 6. Ker vidim, da si zelo radoznala oseba bo najbolje, da se registriraš na http://otokzakladov.com/ ali http://otokzakladov.mojforum.si/ in četudi razumeš samo slovensko boš našla vse odgovore na tvoja vprašanja ... če pa razumeš angleško toliko bolje ... kajti striček google pozna vse odgovore na tvoja vprašanja ...
  Pa veliko sreče pri iskanju odgovorov ... tudi to je del naše ustvarjalnosti ;o)

  OdgovoriIzbriši
 7. O, super za tole povezavo! Se šibam registrirat. Guglat si pa sploh ne upam več, ker me potem zanese ... že dva popoldneva sem prilimana na bloge tvoje vrste, namesto da bi se ukvarjala z mladičkoma (2 in 1 leto). Najlepša hvala za dragocene podatke!

  OdgovoriIzbriši
 8. Čudovit tutorialček! Hvala, da deliš z nami svoje znanje!

  OdgovoriIzbriši

Objavite komentar