Visok jubilej za "Staro"

Sej vem, da se vam zdi čudna beseda "Stara" ... še sploh ko boste ugotovile komu je namenjena ... V petek je moja stara mama praznovala v svoji skromnosti svoj 80-i rojstni dan, ker sem vedela, da ji ne bom mogla v živo čestitat ravno na ta dan, sem ji pripravila skromno presenečenje ...

Spet kot ponavadi sem zadnji dan  panično iskala primerno velikost škatle s Kraševo Bajadero ... in zadnje minute delala voščilnico, ker kot ponavadi itak nisem imela nobene pametne ideje in je pri meni že splošno zano, da se vse najboljše ideje rodijo ravno v paniki ... in tudi tokrat ni bilo prav nič drugače  ... ;o)



Velikokrat se spomnim na njo in njeno mamo, ki sta na meni že kot otroku pustili velik pečat ... bili sta moji vzornici ... kljub temu, da mogoče komu od mojih kaj na njiju dveh ni bilo všeč ... sem se jaz že kot otrok v njuni družbi počutila kot doma ... A zakaj govorim o obeh, ko pa je ena od njiju že dolgo na oni strani? ... Ker sta se meni vedno obe zdeli kot sestri enojajčni dvojčici ali bolje rečeno klona pa četudi sta bili mati in hči ... meni sta bili vedno kot eno ... kadarkoli sem bila v njuni družbi sta se vedno znali pogovarjat z menoj na poseben način ... vedno sem se v njuni družbi kljub otroški lupinici počutila tako odraslo ... vedno smo našle temo za pogovor ... imele smo in še vedno imamo toliko skupnega ... neka tanka vez nas je skrivnostno povezovala ... vez, ki smo jo razumele samo me tri ... ali pa se je meni vse samo zdelo nekoliko pravljično v njuni družbi ... še sama ne vem ... imam polno glavo lepih spominov in trenutkov z njima ... pa čeprav se danes zelo poredko videva s svojo "staro" smo še vedno vse tri na nek način povezane med seboj ... Še vedno vrtim film nazaj in se spominjam obeh ... in ja ... tudi ona, ki je že na drugi strani mi je vedno podarjala nenavadne stvari, ki so ji bile posebo drage in jih nebi podarila nikomur drugemu kot meni ... "stara" pa je ista ... točno ve kaj in zakaj mi bo nekaj podarila ... z vsakim drobcenim darilom, ki ga prejmem od nje mi podari del sebe ... ker ve, da bom za darilo skrbela ravno tako kot bi to počela ona ... in v zahvalo za vse ... sem ji naredila posebno voščilnico in organizirala posebne sorte dostavo ... naš prijazni poštar Luka je poskrbel za brezhibno dostavo, četudi na paketu ni bilo nobenega naslova .... ;o)




Še enkrat hvala za vse prelepe trenutke in spomine ... Vajine življenske usode in zgodbe so tiste, ki me držijo pokonci tudi v trenutkih, ko mi je najbolj hudo ... ko si lahko rečem, če sta zmogli oni dve, le zakaj nebi tudi jaz ... HVALA!!!!

Komentarji

  1. Što reći na sve što si tako divno napisala?
    I ja sam se našla u ovim prekrasnim i osjećajnim riječima. Ti si divna kćer jer voliš i poštuješ svoju mamu baš onako kako svaka majka zaslužuje.To je samo malo od onoga što one od nas trebaju dobiti,one su nas nosile, rodile, odgajale...a danas mi nastavljamo taj životni ciklus sa svojom djecom.
    To su dubokoumne misli i istinski osjećaji i takvima ih treba čuvati u svom srcu.
    Šaljem ti veliku pusu moja draga prijateljice a tvojoj mami želim sretan rođendan.

    Zondra Art

    OdgovoriIzbriši
  2. Kako lepo si nam razkrila svoj delček srca.Čestitke mami "stari":) in tebi za tako lep odnos.

    OdgovoriIzbriši
  3. Prekrasna voščilnica in še lepše napisano! Nič ni lepšega od hvaležnosti staršem, starim staršem za vse, kar so nam nudili. Itak so najdragocenejši lepi spomini na otroštvo...in veseli me, da jih imaš toliko! Povej to "Stari", če slučajno ne bere bloga - zasluži si vedeti!

    Sicer pa, zelo lepo napisan post...

    OdgovoriIzbriši
  4. Čestitam "Stari ", za praznik in čestitam tebi, a tokrat ne za izdelek,mimogrede lepa voščilnica je, temveč za tvoje misli. Čudovito je, ko veš, da je nekje negdo, ki ti vedno stoji ob strani, te podpira, spodbuja ljubi........

    OdgovoriIzbriši
  5. Kar oči so se mi orosile ob tvojih besedah. Tako lepo si vse skupaj popisala in nam orisala del svoje duše in navezanosti, pripadnosti drugim.
    Voščilnica je pa .... čudovita.

    OdgovoriIzbriši
  6. Takšni odnosi so neprecenljivi in prav je, da se jih spominjamo ter skušamo prenesti na tiste, ki so nam blizu.
    Voščilnica je nekaj posebnega. Se vidi, da ti stara mama ogromno pomeni.

    OdgovoriIzbriši
  7. Res je, taki trenutki in odnosi so neprecenljivi, kot je rekla že Helena. Prekrasno si to napisala in lepo je, da si hvaležna za vse te trenutke, ki ste jih preživele skupaj in da je to zaznamovalo tudi tvoje življenje. Res si ji naredila prekrasno in bogato čestitko.

    OdgovoriIzbriši
  8. Božanska čestitka za res posebno osebo.

    OdgovoriIzbriši
  9. Krasna zgodba! In še lepša voščilnica!

    OdgovoriIzbriši
  10. čudovita čestitka... za čudovito "Staro". in tako pretresljivo občuten zapis, da ga bom nesla s seboj v popoldan. iskrene čestitke in najlepše želje :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Sedim,berem in jokan in seznova in znova vračam na začetk. VIDA

    OdgovoriIzbriši
  12. Ti imaš velikansko srečo!Imaš Staro in še njeno mamo!Jaz se svojih starih mam ne spomnim, ena je umrla že pred mojim rojstvom Ti imaš lepe spomine, ki ti bodo polepšali veliko dni. Za tako čudovito žensko si naredila res lepo toplo čestitko, ki si jo Stara vsekakor zasluži!

    OdgovoriIzbriši
  13. Lepo... in hvala za zapis, LP:))

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar