Brušenje mozaika


Pa sem kupila tudi svoj prvi tutorial na internetu ... zdaj sem se vedno posluževala tistih "free" iz interneta in se drugje zanašala na lastno intuicijo in znanje ... Zakaj sem točno ta tutorial dejansko kupila? Zato, ker sem pač po horoskopu firbec in me je dejansko zanimalo kaj več kar znam jaz in je vredno 20eur se skriva pod linkom ... a želite, da sem poštena? ... ja, v tutorialu sem naletela na dva trika, ki mi bosta v prihodnje prišla pri mojem mečkanju fima to je pa tudi vse ... in ja, imate prav nista bila vredna 20 eur ... sta bila pa vsekakor vredna tega, da sem ugotovila, da mi tutorialov ni potrebno kupovat in zapravljat svoj denar za nekaj do česar lahko pridem sama s svojo iznajdljivostjo in znanjem, ki ga imam ... Mogoče se moj zapis grdo sliši in ni fer do izumiteljic ... se čisto strinjam ... toda mislim, da vsak ki objavi svojo predlano idejo na spletu tvega, da ga bo slej ko prej nekdo, ki mu je izdelek všeč kopiral ali pa naredil nekaj podobnega ... saj vemo kako začaran je ta krog ... če nebi bilo pametnih idej bi še vedno živeli v jamah in z golimi rokami lovili meso ...

Zakaj prejšnja slika ... na sliki so tri faze ... prvi dve se med seboj ne ločita na sliki ... prva je končni izdelek ... druga je polizdelek in tretja je čisto surov izdelek potreben še temeljite predelave ... ;o)

Zdaj pa samo še prilepim slikce ostalih končanih izdelkov in sem za danes končala ... ;o) ... ja pa kljub vsemu je Sylvie Peraud izvrstna fimarica, ki ima izvrstne končne izdelke in ideje, za katere je čisto prav, da jih prodaja naprej ljudem, ki se ne počutijo sigurne v sebe in svoje znanje ...

Prvi kompletek sestavlja ogrlica, prstan in uhančki


Drugi kompletek sestavljata prstan in ogrlica.


Tretja zadevšna pa je samo obesek. ki sem ga slikala dvakrat ;o)




Imejte se skrajno lepo do naslednjič ;o)

Komentarji

  1. Čudovite izdelke si naredila.

    OdgovoriIzbriši
  2. wauuuuuuuuuuuuu, prečudovite izdelke si naredila. tale barvna kombinacija mi je strašno všeč - pa še rjava ni, hahaha.
    zakon si v izdelovanju nakita - vsaka čast.
    lp

    OdgovoriIzbriši
  3. Ma ti si genij v gentenju fima mase. Meni je to španska vas, zato še toliko bolj občuduejm kaj je nastalo izpod tvojih prstkov.

    papa
    Jerneja

    OdgovoriIzbriši
  4. Jaz imam s placanimi tutoriali tako dobre kot slabe izkusnje. Enega sem precej drago placala, pa se je izkazalo, da si je zenska sproti nekaj namisljevala in sama najbolj ni vedela kaj bi. Saj ne recem, da tudi ni bilo nekaj trikov, ki pridejo prav, ampak na sploh sem bila razocarana. Drugega, ki sem ga placala, pa mi je nadvse dobrodosel in zelo dober in je zame veliko novega. Verjetno je to odvisno tudi od tematike- Pri tvojih izkusnjah verjamem, da taksnih tutorialov skoraj ne potrebujes in kot pravis, so pa vsekakor dobri za nekoga drugega, da izpopolni svoje znanje. Vendar moja biti narejeni premisljeno in nazorno prikazati stvari. Nekatere to res znajo. Ta tvoj nakit pa je prekrasen.

    OdgovoriIzbriši
  5. Čudovit nakit si naredila.
    Pokukaj malo na moj blog:)
    Lp Danica

    OdgovoriIzbriši
  6. Nakit je čudovit. Sama sem praktik in moram to videti v živo, potem pa gre.

    OdgovoriIzbriši
  7. Vauuu, tole bi pa z veseljem nosila. Čudovito je.

    OdgovoriIzbriši
  8. Izdelki so čudoviti. Verjamem, da bi tudi sama ugotovila,kako jih narediti.. pa vendar, kaj če je v navodilu kak trik, a ne? :) Jih je pa dosti, ki brez tutorialov, po možnosti slovenskih, ali še bolje razlage v živo, pač ne zmorejo. In prav je, da so zanje na voljo vse te "pomoči".
    Tudi sama imam različne izkušnje s tečaji, ki sem jih kupila. Kar veliko jih je bilo dobrih, jih večkrat pogledam.. kakšen pa tudi čista potrata denarja. Pri slikarijah si samo s free nisem mogla dovolj pomagati :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Moj izgovor ni, da vsakdo z objavo na spletu tvega, da ga nekdo kopira, temveč, da zelo verjetno tudi največji mojstri navdih iščejo na spletu.... :-))
    Verjamem, da se ti je zdelo, da si tutorial preplačala, tvoje znanje mečkanja fima pač že presega stopnjo intermediate.
    Kljub vsemu so izdelki čudoviti.
    LP

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar